Wij scoren een 9,4 op Funda!
Wij openen de deur naar uw nieuwe (t)huis!

Hoe vind ik in deze markt een huis?

We hoeven u niet te vertellen dat het kopen van een huis in deze krappe woningmarkt een hele uitdaging is. De vraag is hoog en het aanbod aan beschikbare huizen is nog steeds extreem laag. Dat is ook het geval in Den Bosch, Rosmalen, Heesch en Oss; de regio waarin wij actief zijn.
We vergeten hierdoor bijna dat het dromen over een nieuw huis en het bezichtigen ervan vaak ook heel leuk is! Volgens de laatste cijfers van de NVM is het aanbod het tweede kwartaal 2022 met 54% gestegen. Ondanks de krappe woningmarkt zijn er dus wel degelijk ook kansen en is er hoop. Ook voor u en uw woonwensen! In dit artikel geven we u tips waarmee het vinden van uw nieuwe huis wordt vergroot en delen we onze aanpak. Zo bent u beter voorbereid op de grillige huizenmarkt.

 

Een cliché maar waar: een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer er een geschikt huis voorbij komt, wilt u snel kunnen schakelen. Dan is het slim om een actueel inzicht te hebben in uw woonwensen en in uw financiële situatie.
Welke ruimtes in een nieuw huis vindt u bijvoorbeeld écht belangrijk, hoeveel ruimte heeft u nodig en op welke punten wilt u uw woonwensen aanpassen? Naast het inzicht in uw woonwensen is inzicht in uw financiële situatie uiteraard van belang. Het uitpluizen van de financiële zaken die bij de aankoop van een huis komen kijken, kost tijd; niet alleen van uzelf omdat u bepaalde overwegingen gaat maken, maar ook van bijvoorbeeld een financieel adviseur die verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje kan zetten. Begin daarom tijdig met het doornemen van uw financiële situatie, zodat u daarvan een helder beeld heeft voordat u een huis gaat bezichtigen. Dat voorkomt teleurstellingen achteraf en plotselinge tijdsdruk.

 

Een voorsprong op Funda? Schrijf u in als zoeker

Voordat een huis op Funda verschijnt zijn de eerste contacten met potentiële kopers al gelegd. Schrijf u daarom in als ‘zoeker’, zodat u direct op de hoogte bent van het nieuwste aanbod dat bij uw woonwensen past. Hierin wordt aanbod meegenomen dat zowel op Funda verschijnt als woningen die in de “stille verkoop” staan. In dat geval kiezen bewoners er bewust voor om hun huis niet online aan te bieden. De verkopende makelaar meldt deze woning bij collega makelaars aan en u als zoeker heeft daarmee een voorsprong op andere geïnteresseerden in de markt.
Inschrijven als zoeker is kosteloos; u regelt dit gemakkelijk via onze kantoren in Rosmalen en Heesch.

 

Iets flexibeler in woonwensen verbreedt uw kansen

De reistijd iets verruimen, de wensen voor de oppervlakte van de tuin wat bijstellen of ook open staan voor een andere wijk of type huis? Wanneer u uw woonwensen wat flexibeler maakt en out of the box denkt, vergroot u de kans op het vinden van uw nieuwe thuis. Wanneer uw budget een verbouwing toelaat, kan ook die kluswoning waar u normaal gesproken niet voor zou kiezen, de ‘perfect match’ zijn.

 

Schakel de hulp in van een professional

Een huis kopen is spannend en doet u hooguit een paar keer in uw leven. Een makelaar kent de huizenmarkt in de regio waarin u zoekt, weet wat er (ook op korte termijn) te koop is en weet waar uw kansen liggen. Ook kan de makelaar u vertellen wat de waarde van een huis beïnvloedt. En schakelt u een aankoopmakelaar in, dan verloopt de aankoop van uw nieuwe huis bij ons volgens een helder proces in 4 stappen.
Wanneer u zich tenslotte erop instelt dat het nog even kan duren voordat u dat ene huis uw nieuwe thuis kunt noemen, dan gaat u goed voorbereid én relaxed de woningmarkt op.

 

De Raadhuys aanpak in 4 stappen

Stap 1: de oriëntatiefase

We brengen uw woonwensen qua sfeer, ruimte, locatie en budget in kaart. Daarbij geven we aan of uw wensen realistisch zijn en maken heldere afspraken over onze dienstverlening. Daarna start het zoekproces waarin we ons eigen aanbod aanspreken en schakelen ons netwerk in om ons te laten informeren over huizen die in stille verkoop staan of binnenkort op de markt komen.

Stap 2: de bezichtigingsfase

Terwijl u het huis op uw gemak bezichtigt kijkt de makelaar met een kritisch oog naar de bouwkundige staat en de marktwaarde van de woning. Dit gebeurt door het huis waarvoor u belangstelling heeft, te vergelijken met recent verkochte of te koop staande woningen. Ook onderzoekt de makelaar juridische zaken rondom het huis en de directe omgeving zodat de makelaar u een onderbouwd advies kan geven.

Stap 3: de onderhandelingsfase

In nauw overleg met u voert de makelaar objectieve en zakelijke onderhandelingen. Hij of zij houdt goed contact met de verkopende partij, proeft hoeveel onderhandelingsruimte er is en behaalt zo een realistische, vaak lagere prijs én de beste voorwaarden waaronder u uw droomhuis kunt aankopen.

Stap 4: de aankoop- en overdrachtsfase

De aankoop wordt afgerond en na overeenstemming controleert de makelaar de koopovereenkomst, legt contact met een notaris voor het transport en begeleidt u bij de inspectie van uw nieuwe huis. Daarna kunt u volop gaan genieten van uw nieuwe thuis!

Toe aan de Raadhuys-aanpak?

Wat ons écht onderscheidend maakt ten opzichte van andere makelaars, is ons bevlogen team. We vullen elkaar aan, hebben samen ruim 65 jaar ervaring in het vak en nemen vanaf de eerste kennismaking de tijd om u en uw woonwensen écht te leren kennen. Neem contact met ons op en laten we kennismaken!

 

Inhoudsopgave