Wij scoren een 9,4 op Funda!
Wij openen de deur naar uw nieuwe (t)huis!

De verhitte woningmarkt koelt wat af. Wat betekent dat voor uw zoektocht?

Nieuwe kwartaalcijfers van de NVM laten een groter woningaanbod zien en een gematigde prijsontwikkeling. Goed nieuws dus voor kopers: zij hebben een ruimere keuze en de prijzen zijn op jaarbasis minder sterk gestegen dan de afgelopen jaren. Doordat de druk op kopers wat afneemt is er meer rust en ruimte om te beslissen over het wel of niet aankopen van een huis. En dat is prettig, want het kopen van een huis is leuk maar ook best spannend.

Verkoop boven de vraagprijs blijft actueel

Ondanks dalende verkoopprijzen is ruim 60% van de huizen ook in het derde kwartaal boven de vraagprijs verkocht. De woningmarkt koelt weliswaar wat af, maar de vraag naar woningen is nog steeds veel groter dan het huidige aanbod. Toch is er wel degelijk wat aan de hand: door hogere hypotheekrentes, inflatie, de gestegen energieprijzen en de toegenomen behoefte om huizen te verduurzamen komt de markt in beweging en biedt dit kansen voor kopers.

 

Nieuwbouw als toekomstperspectief

Uit de NVM cijfers blijkt ook dat nieuwbouwwoningen kostbaar zijn: intussen heeft bijna 50% van de nieuwbouwwoningen een verkoopprijs van 500.000 euro of duurder. Voor een grote groep woningzoekenden is nieuwbouw het toekomstperspectief: het is zaak om de nieuwbouwopgave zodanig vorm te geven dat deze past bij de aantallen, soorten woningen en prijzen die passen bij de verschillende groepen woningzoekenden. Een intensieve samenwerking met betrokken partijen zou dit kunnen vlottrekken. Chris van Zantwijk, vice voorzitter NVM vakgroep Wonen en makelaar neemt hierover een duidelijk standpunt in.

 

Hoe kijkt Raadhuys Makelaars naar de nieuwe NVM cijfers?

De woningmarkt koelt af en komt in beweging. Biedt dit ook direct kansen voor kopers in de regio ’s-Hertogenbosch/Rosmalen en Heesch?
Bram Backx, makelaar bij Raadhuys Makelaars: ‘De NVM kwartaalcijfers zijn een nuttige leidraad en geven inzicht in de huidige status van de woningmarkt. De genoemde ontwikkelingen in het rapport herkennen wij ook duidelijk in onze regio. Als je kijkt naar de dalende markt, het stijgende woningaanbod en de tijdsduur waarin woningen worden verkocht, dan zien wij dat deze trend zich ook in onze regio ontwikkelt. De centrale ligging van zowel ‘s-Hertogenbosch/Rosmalen als Heesch zorgt er echter wel voor dat woningen in deze regio waardevaster zijn waardoor mensen graag naar onze regio verhuizen. Om de kansen in de veranderende markt, ook bij ons in de regio, zo goed mogelijk te benutten raad ik kopers aan om zich in te schrijven in ons zoekersbestand. Dan kunnen we snel schakelen op het moment dat we weten dat er een geschikt huis op de markt komt’.

 

Drie tips om mee te starten

  1. Lees het nieuwsbericht van NVM zodat u op de hoogte bent van de allerlaatste ontwikkelingen in de woningmarkt.
  2. Schrijf u in als zoeker in het Raadhuys zoekersbestand. Hierdoor heeft u een voorsprong op Funda bezoekers en bent u als eerste op de hoogte van huizen die in de verkoop komen en die bij uw wensen passen.
  3. Loop gerust binnen bij Raadhuys makelaars en vraag naar wat we voor u kunnen doen. Ons team heeft samen ruim 65 jaar ervaring in het vak en wij nemen vanaf de eerste kennismaking de tijd om u en uw woonwensen écht te leren kennen. Wij begrijpen dat het kopen of verkopen van een huis één van de belangrijkste beslissingen in uw leven is. Wij begeleiden u daarom soepel door het hele proces en zetten net dat stapje extra. Dit betekent dat u vanaf ons eerste contact tot na de overdracht op ons kunt rekenen.

 

Bronvermelding: https://www.nvm.nl/nieuws/2022/meer-ruimte-en-kansen-op-woningmarkt/

Inhoudsopgave